Denískovy recepty

Bramborový salát

Ingredience:

2 kg brambor
5 (nebo 3 větší) mrkví
½ celeru
1 malá plechovka hrášku
1 cibule
4-5 kyselých okurek + (pár lžic nálevu z okurek)
4 vajíčka
majonéza
hořčice
sůl
pepř
(Kdo má rád přidá 15 dkg jemného salámu)

Postup:

Brambory uvaříme ve šlupce. Vejce uvaříme na tvrdo. Mrkev a celer očistíme a vaříme do měkka. Brambory když vychladnou oloupeme a protlačíme přes kolečko s mřížkou nebo nakrájíme na kostičky. Uvařenou zeleninu, okurky a cibuli také nakrájíme na drobno. Vše dáme k bramborám a přidáme hrášek.

Vmícháme zbylé suroviny - majonézu, hořčici, sůl, mletý pepř a vše opatrně promícháme. Nakonec přidáme nasekaná vejce a dochutíme nálevem z okurek. Klasický vánoční bramborový salát ještě jednou opatrně promícháme a dáme vychladnout. Podáváme s vepřovým, kuřecím řízkem a nebo s rybou...

Bramborový salát