Denískovy recepty

Maďarský guláš

Ingredience:

1 kg hovězího masa
olej
cibule
sůl
pepř
majoránka
2 ks masoxu
1/2 kg rajčat
1/2 kg zelené papriky
1 sáček červené papriky
1 lžíce rajčatového protlaku
2 stroužky česneku
hotová jíška
kdo chce čili paprička...

Postup:

V papiňáku na oleji, nebo sádle si osmahneme cibulku dozlatova.

Přidáme na kostky nakrájené maso.

Z jemna osmahneme, osolíme, opepříme, zasypeme jemně majoránkou, červenou paprikou (i čili papričku) a přidáme masox.

Zalijeme vodou a přidáme nakrájená rajčata, papriku a prolisovaný česnek.

Uzavřeme papiňák a vaříme cca 30 min.

Posléze dochutíme podle potřeby a zahustíme tmavou hotovou jíškou...

 Maďarský guláš