Denískovy recepty

Rizoto

Ingredience:

2 kuřecí stehna
1 a ½ hrnku rýže
2 mrkve
1/2 celeru
hrášek
kapie
cibule
kukuřice
červená paprika
sůl
pepř
kari koření
sýr na posypání

Postup:

Kuřecí stehna si uvaříme do měkka. Vývar z nich nevylíváme, vaříme v něm rýži! Rýži uvaříme 1 a ½ hrnku rýže a 3 hrnky vychladlého vývaru. Dáme vařit, když začne rýže bublat, ztlumíme oheň na nejmíň a vaříme 15 min.

Mrkev a celer uvaříme taktéž do měkka. Kuřecí stehna obereme a nakrájíme na menší kousky. Na oleji si osmahneme cibuli, přidáme kuřecí maso, kapii, hrášek, kukuřici a okořeníme solí, pepřem, kari kořením a červenou paprikou.

Tuto směs zamícháme do uvařené rýže. Rizoto posypeme nastrouhaným sýrem a báječně se k tomu hodí kyselá okurka...

Rizoto