Ingredience:
6 středně velkých vajec
2 lžíce horké vody
6 vrchovatých lžic moučkového cukru
2 lžíce oleje
3 zarovnané lžíce kakaa
2 lžičky prášku do pečiva
6 hodně vrchovatých lžic polohrubé mouky
Postup:
Žloutky, cukr a vodu vyšleháme do pěny (asi 2 minuty).
Do mouky přimícháme prášek do pečiva a smícháme s ostatními surovinami. Nakonec vmícháme do tuha ušlehaný sníh.
Těsto nalijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na 170 st. pečeme asi kolem 30 ti minut.
Hotový korpus necháme vychladnout.
Den předem si uvaříme pařížskou šlehačku:
3 smetany ke šlehání (31%)
2 mléčné čokolády
Za stálého míchání svaříme a až šlehačka vychladne, dáme jí do lednice.
Druhý den vyšleháme metličkami (určitě nedávejte ztužovač).
Korpus na harlekýn se prý nemá půlit, ale já rozpůlila a namazala šlehačkou i vevnitř.
Ozdobíme pařížskou šlehačkou, posypeme čokoládovýma hoblinkami a podáváme z lednice...