Ingredience:
300 g cukru krystal
1 salko
2 pytlíčky burizonů (celkové množství 120 g) neslazených
190 g másla
Postup:
Do kastrůlku dáme 300 g krystalového cukru a za stálého míchání necháme cukr rozpustit – zkaramelizovat.
Potom přidáme do rozteklého zkaramalizovaného cukru máslo a necháme rozpustit.
(Pozn. cukr se oddělí od másla a vypadá to, že se to nikdy nemůže spojit. Ani o úplné spojení jsem se nepokoušela, jenom jsem opět nechala rozpustit ten cukr, protože vlastně ztvrdl). Potom přidáme celé Salko tj. zahuštěné slazené mléko v plechovce. A zase mícháme a mícháme a skutečně se z toho utvoří jednolitá hladká hmota ve kterou jsem vůbec nedoufala. Pak přidáme burizony. Pro jistotu uvádím, že 1 a 1/2 pytlíku, tj. 120 g neslazených. Důkladně promícháme.
A snažíme se dělat kuličky.
OBČAS PROMÍCHEJTE, PROTOŽE KARAMEL STÉKÁ DOLŮ!