Denískovy recepty

Velikonoční beránek

Ingredience:

4 vejce
1 sklenka mléka
1 ks kypřícího prášku
350g polohrubé mouky
140g másla
200g cukru krupice
1 lžička citronové kůry

Postup:

Cukr utřeme s máslem a žloutkami. Přidáme citronovou kůru, mléko, mouku s kypřícím práškem a nakonec tuhý sníh z bílků.
Těsto lehce promícháme. Pečeme na 180 stupňů cca 45 minut.
Po upečení přikryjeme formu mokrou utěrkou a vychladlí vyklepneme z formy.

Zdobený je polevou:

1 bílek
20 dkg cukru moučka
1 lžíce vymačkané šťávy z citrónu (přecedit)

Vše šleháme, velice dlouho až je poleva tuhá a neskapává ze lžíce. Plníme sáček na zdobení a nebo tvrdý igelitový sáček. Ustřihneme růžek a malujeme na perníčky (na beránka)...

Velikonoční beránek třený