Denískovy recepty

Cik Cak dort

Ingredience:

6 středně velkých vajec
2 lžíce horké vody
6 vrchovatých lžic moučkového cukru
2 lžíce oleje
3 zarovnané lžíce kakaa
2 lžičky prášku do pečiva
6 hodně vrchovatých lžic polohrubé mouky
1 lžička mandlové aroma
1 čokoláda na vaření (na ozdobu)
jahodová marmeláda (na potření)

Krém:

Koupila jsem dva krémy (Krémová náplň vaj. koňak Dr. OETKER)

Postup:

Žloutky, cukr a vodu vyšleháme do pěny (asi 2 minuty). Do mouky přimícháme prášek do pečiva a smícháme s ostatními surovinami. Nakonec vmícháme do tuha ušlehaný sníh. Těsto nalijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na 170 stupňů. Pečeme asi kolem 30 minut.

Hotový korpus necháme vychladnout. Poté dvakrát rozkrojíme, namažeme jahodovou marmeládou a vaj. koňak krémem, to ještě jednou opakujeme. Krém potřeme i na vrchu dortu a polijeme rozpuštěnou čokoládou (udělá nám to takové krásné vzory)
Nakonec jsem ozdobila kytičkami...

Cik Cak dort