Ingredience:
5 vajec
1 vanilkový cukr
3 lžíce kakaa
1 lžíce hladké mouky
Šlehačka:
2 šlehačky na šlehání
1 smetana fix
Postup:
Z bílků ušleháme sníh, opatrně po jednom zašleháme žloutky, přidáme vanilkový cukr, mletý cukr, kakao a mouku. Vzniklé těsto rozetřeme na pečicím papírem vyložený plech a v mírnější troubě upečeme. Po upečení stočíme i s papírem a necháme vychladnout.
Po vychladnutí roládu rozbalíme, sundáme papír a naneseme ušlehané šlehačky a znovu opatrně stočíme. Dáme vychladit do chladničky. Lehounká, výtečná.
Já dala jen do půlky těsta kakao a druhou jsem nechala, tak jak je. Nalévala jsem na plech nejdříve kakaové těsto a mezi to světlé těsto, aby byla roláda dvojbarevná :)