Denískovy recepty

Duhová buchta ze Salka

Ingredience:

6 vajec
1 vanilkový cukr
100 g cukru moučka
1 slazené mléko Salko
60 g másla
300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
špetka soli
1 lžíce kakaa

Krém:

1 máslo
1 Salko

Krém:

Máslo a Salko ušlehat

Na ozdobu:

1 čokoládu na vaření
lžíci másla
1 lžíce mléka
strouhané ořechy

Postup:

Ze žloutků a cukrů vyšleháme hustý krém, zašleháme Salko a rozpuštěné máslo, vmícháme po částech lehce sníh (bílky a špetka soli) a mouku s práškem do pečiva.

Na plech, vyložený pečicím papírem, nalijeme 2/3 těsta, do zbývající 1/3 vmícháme kakao, nalijeme na světlé těsto a špejlí krouživými pohyby promícháme. Vložíme do trouby a pečeme 25 min. na 170 °C. Po upečení necháme vychladnout, rozkrojíme podél a prostředek potřeme krémem. Vrch buchty polijeme čokoládou. Připravenou v horké lázni z čokolády, másla a mléka. Na konec posypeme sekanými ořechy.

Duhová buchta ze Salka